“På Dyssegården bidrager vi til, at børn og unge med psykiatriske lidelser opnår en meningsfuld tilværelse med de bedste muligheder for udvikling. Det gør vi ved at skabe håb, yde støtte og omsorg samt give specialiseret behandling.”
Midlertidigt botilbud
“På Dyssegården kan du bo i et §107-tilbud (midlertidigt botilbud til voksne med særlige behov). Tilbuddet henvender sig til unge med nedsat psykisk funktionsevne, som har behov for støtte og psykiatrisk behandling, og som i øvrigt falder inden for vores målgruppe.
At bo i et §107-tilbud betyder, at du som ung får den nødvendige støtte til at udvikle færdigheder, der kan hjælpe dig til et mere selvstændigt liv. Støtten omfatter blandt andet hjælp til at strukturere hverdagen, håndtere psykiske udfordringer og opbygge personlige og sociale kompetencer. Derudover arbejder vi tæt sammen med dig for at skabe en stabil ramme, hvor du kan deltage i meningsfulde aktiviteter, uddannelse eller jobtræning, mens vi understøtter din trivsel og udvikling gennem individuelt tilpasset psykiatrisk behandling og social støtte.”
Hvis du ønsker at høre mere om ungestøtte jf. Barnets Lov §114 og §107 på Dyssegården er du velkommen til at kontakte Dyssegårdens socialrådgivere.
“Du kan du bo på Dyssegården i et midlertidigt botilbud sammen med andre unge indtil du fylder 25 år, og som regel indtil du har færdiggjort din uddannelse eller dit aktivitetstilbud. Fællesskabet med andre unge i samme situation er en vigtig del af din udvikling, da det skaber et trygt miljø, hvor du kan spejle dig i andre, udveksle erfaringer og opbygge sociale relationer. At være en del af et fællesskab, hvor I støtter hinanden i hverdagen, bidrager til udviklingen af dine sociale færdigheder og personlige kompetencer, og det kan hjælpe dig med at håndtere de udfordringer, du møder undervejs.
Formålet med opholdet er at skabe overblik over dine muligheder i voksenlivet i forhold til beskæftigelse eller uddannelse. Vi støtter dig i at afklare, om du kan klare dig i egen bolig og i hvilken grad, du eventuelt har brug for støtte, eller om der er behov for, at du bliver visiteret til et længerevarende botilbud efter Lov om Social Service § 108 (længerevarende botilbud).
Det midlertidige botilbud bygger på vores overordnede behandlingsmetode – psykodynamisk miljøterapi – som integrerer alle aktiviteter og personalegrupper. Fællesskabet mellem de unge er en vigtig del af denne behandlingsform, hvor gensidig respekt, tillid og forståelse danner grundlag for både din individuelle udvikling og fællesskabets styrke. Indsatsen for den enkelte justeres løbende ved halvårlige behandlingskonferencer.
I samarbejde med dig og kommunens relevante afdelinger udarbejder vi en handleplan for opholdet. Denne handleplan indeholder et meningsfuldt aktivitetstilbud, eksempelvis en STU-uddannelse hos os eller jobtræning udenfor.
Dine daglige aktiviteter vil også omfatte træning af færdigheder og kompetencer, som fastlægges individuelt ud fra din behandlingsplan:
- Træning i daglige færdigheder (ADL – Almindelig Daglig Livsførelse)
- Træning i at begå dig i nærsamfundet
- Udvikling af personlige kompetencer
- Træning i at igangsætte og fastholde uddannelse og job
- Forvaltning af din egen økonomi
- Håndtering af din medicin
- Etablering og vedligeholdelse af sociale relationer
- Træning i at etablere et ungdoms- og voksenliv
- Læring i at håndtere dine psykiske vanskeligheder samt kende dine ressourcer og begrænsninger
Derudover er der en række faste aktiviteter hos os, som du kan deltage i, hvis din fysiske og psykiske tilstand tillader det. Disse aktiviteter inkluderer ferieture, kreative værksteder, byture og motionstilbud, som også styrker fællesskabet og den gensidige støtte blandt de unge.”