“På Dyssegården bidrager vi til, at børn og unge med psykiatriske lidelser opnår en meningsfuld tilværelse med de bedste muligheder for udvikling. Det gør vi ved at skabe håb, yde støtte og omsorg samt give specialiseret behandling.”
Medicinsk behandling
De fleste børn og unge med svære psykiatriske lidelser er i en eller anden form for medicinsk behandling, når de bliver indskrevet på Dyssegården. Dyssegården samarbejder tæt og er i løbende dialog med de medicinansvarlige psykiatere, som ofte kommer til konsultationer og besøg på Dyssegården, eller der arrangeres besøg på psykiatrisk sygehus.
Der afholdes desuden kontinuerlige dialogmøder, hvor de unge, psykologerne, socialrådgiveren, afdelingslederne og kontaktpersonerne deltager. Dette sikrer, at både de unge og personalet på Dyssegården løbende kan informere psykiateren om eventuelle bivirkninger, ønsker eller bekymringer i forhold til medicinen. På baggrund af disse samtaler kan der foretages justeringer i medicineringen, hvis det er nødvendigt.
Efter de unge fylder 18 år, etableres et samarbejde med distriktspsykiatrien eller en privatpraktiserende psykiater for at sikre kontinuitet i behandlingen.
Sundhedsfaglige samarbejdspartnere
De unge på Dyssegården har som regel både før og under opholdet på Dyssegården kontakt med børne- og ungdomspsykiatrien. For at lette overgangen og samarbejdet mellem de forskellige niveauer i behandlingen for dem og deres familier, og for at behandlingsarbejdet ikke skal starte forfra efter en eventuel indlæggelse, prioriterer vi et gensidigt og tillidsfuldt samarbejde med alle instanser omkring de unge højt.
Ved behov for indlæggelse samarbejder Dyssegården med både børne- og ungdomspsykiatriske samt voksenpsykiatriske afdelinger. Vi samarbejder også med laboratoriet på Hillerød Sygehus, så beboerne på Dyssegården kan få taget blodprøver og/eller EKG.