“På Dyssegården bidrager vi til, at børn og unge med psykiatriske lidelser opnår en meningsfuld tilværelse med de bedste muligheder for udvikling. Det gør vi ved at skabe håb, yde støtte og omsorg samt give specialiseret behandling.”
Medicinsk behandling
Medicinsk behandling på Dyssegården
De fleste børn og unge med svære psykiatriske lidelser er under medicinsk behandling, når de bliver indskrevet på Dyssegården. For at sikre den bedst mulige behandling samarbejder vi tæt med de ansvarlige psykiatere. Der er en løbende dialog, hvor psykiaterne regelmæssigt besøger Dyssegården til konsultationer, eller vi arrangerer besøg på psykiatriske sygehuse, hvis det er nødvendigt.
Vi afholder også regelmæssige dialogmøder, hvor de unge, psykologerne, socialrådgiveren, afdelingslederne og kontaktpersonerne deltager. Disse møder giver mulighed for at drøfte eventuelle bivirkninger, bekymringer eller ændrede behov i forhold til medicineringen med psykiateren. På baggrund af disse samtaler kan psykiateren justere medicineringen, hvis det vurderes nødvendigt. Det er altid psykiaterne, der har det lægefaglige ansvar for medicinsk behandling, også mens den unge bor på Dyssegården.
Når de unge fylder 18 år, etablerer vi et tæt samarbejde med distriktspsykiatrien eller en privatpraktiserende psykiater for at sikre kontinuitet i behandlingen. Denne overgang er afgørende for at sikre, at den unges medicinske og psykiatriske behandling fortsætter uden afbrydelser, når de overgår til voksenpsykiatrien.
Sundhedsfaglige samarbejdspartnere
De unge på Dyssegården er ofte i kontakt med børne- og ungdomspsykiatrien både før og under deres ophold. For at sikre en smidig overgang og et sammenhængende behandlingsforløb samarbejder vi tæt med alle involverede parter, herunder psykiatriske afdelinger, sundhedsprofessionelle og familier. Dette tillidsfulde samarbejde er afgørende for, at behandlingsarbejdet kan fortsætte uden afbrydelser efter en eventuel indlæggelse, og at de unge samt deres familier får kontinuerlig støtte.
Hvis der opstår behov for indlæggelse, samarbejder Dyssegården med både børne- og ungdomspsykiatrien samt voksenpsykiatrien. Vi arbejder også sammen med laboratoriet på sygehuset, så de unge kan få taget blodprøver eller foretaget et EKG, når det er nødvendigt. Dette gør det muligt at overvåge deres sundhedstilstand nøje og sikre, at den medicinske behandling er optimalt tilpasset deres behov.
Ændringerne fokuserer på at gøre teksten mere flydende og letlæselig, mens den fastholder dens professionelle tone.