Behandling med systematik og tryghed
Vores døgnbehandling er baseret på psykodynamisk miljøterapi, hvor vi arbejder målrettet med faste rammer og strukturer. Vi ved, at forudsigelighed kan skabe ro og tryghed, og derfor struktureres døgnet, så børnene og de unge får den kontinuitet, de har brug for. Målet er at reducere frustrationer og angstfuld adfærd, så der opstår plads til både udvikling og trivsel.
Alle børn og unge har deres eget faste team bestående af en kontaktperson, som følger dem gennem opholdsperioden, samt et specialiseret personale af psykologer, pædagoger og sundhedsfagligt personale. To gange årligt afholdes en tværfaglig behandlingskonference, hvor behandlingsplanen justeres, altid med den unges egne perspektiver som en vigtig del af processen. Vores egne psykologer tilbyder både individuelle samtaler og gruppeterapi, hvor børnene og de unge kan arbejde med deres følelser i trygge rammer.
“Det, der kendetegner Dyssegården, er, at der er stor sammenhæng mellem udviklingsplaner og daglig pædagogisk praksis, samt at der er en god sammenhæng og en høj kvalitet i planlægning og udførsel af opgaverne”.
– Fra uanmeldt tilsynsbesøg
Forældresamarbejde
Det strukturerede samarbejde består i mindst to årlige forældresamtaler, forældredeltagelse i statusmøder og skole-hjem-samtaler og hyppige opringninger til forældre. Hertil skal lægges det mere uformelle (og hyggelige): Første søndag i advent med forældre, søskende og bedsteforældre, sidste skoledag med overrækkelse af eksamensbevis, spisning og boldspil – og alt det ”løse”, hvor forældre beder om råd og vejledning.